Lichtreizen met Lucia N°03: sluit je ogen en zie

Lucia N°03 is een computergestuurd lamp-systeem waarmee eenvoudig en volledig gecontroleerd de hypnagogische staat van bewustzijn kan worden bereikt. Hier lees je alles over Lucia N°03 en het maken van lichtreizen.

Over Lucia N°03

Lucia N°03 is ontwikkeld door de Oostenrijkse dr. phil. Engelbert Winkler (psycholoog, psychotherapeut) en dr. med. univ. Dirk Proeckl (neuroloog, psycholoog). Met Lucia is het mogelijk de hypnagogische staat te ervaren, een levendige visuele staat van bewustzijn die ook kan worden ervaren in de momenten tussen waak en slaap. Oude Grieken omschreven dit als een staat waarin ongekende kleuren en vormen en uiterste schoonheid worden ervaren.

Hoe werkt het?

Je neemt plaats op een comfortabele ligstoel. Terwijl je ogen gesloten zijn wordt Lucia N°03 gericht op je voorhoofd, tussen de wenkbrauwen.

  • Het licht dat uit Lucia N°03 komt blijft altijd wit. Eén halogeenlamp in het midden vormt de constante, warme lichtbron. Daaromheen zitten 8 ledlampjes, die voor flikkerend licht zorgen.
  • Lucia N°03 is computergestuurd en het geselecteerde programma bepaald de ritmes, de intensiteit en de felheid van het licht.
  • Zoals tonen zorgen voor muziek, zorgen de ritmes het licht voor een ervaring van intense kleuren en vormen, geproduceerd door je eigen brein.
  • Je bent zowel toeschouwer als ontwerper van het kunstwerk dat ontstaat, zonder dat je iets hoeft te doen. Ontspannen en genieten staat centraal.

Als lichtreiziger heb je volledig de controle over de situatie. Tijdens de sessie kunnen de ogen op elk gewenst moment worden geopend, waarna je direct weer in je vertrouwde omgeving bent. De Light Attendant is te allen tijde aanwezig om zorg te dragen voor een positieve ervaring.

Wat zijn de effecten?

Door vrijwel alle testpersonen is een ongewoon diepe ontspanning ervaren die gepaard gaat met een opmerkelijke alertheid en creatieve/energieke gevoelens. Deze effecten bleven in veel gevallen gedurende meerdere weken merkbaar.

Wat verder blijkt is dat het loslaten van verwachtingen resulteert in de meest opmerkelijke en bijzondere effecten. Genieten van de lichtreis zelf staat daarom centraal. Bekijk (eventueel) alvast onderstaande video met Lucia N°03 ervaringen.

Bron: Traveling Light LLC

Voor wie is Lucia N°03?

Lucia N°03 is voor bijna iedereen te ervaren. Alleen personen met intolerantie voor stroboscopen, veroorzaakt door psychologische aandoeningen zoals psychoses of angststoornissen, of door medische aandoeningen zoals aanleg voor epileptische toevallen, zijn uitgesloten van gebruik. Puur uit voorzorg zijn ook personen onder de 18 en zwangere vrouwen uitgesloten van deelname. De verantwoordelijkheid voor het gebruik van Lucia N°03 ligt bij de lichtreiziger.

Waar kun je Lucia N°03 ervaren?

Omdat de aanschafprijs van Lucia N°03 hoog is (€18.000), zijn de mogelijkheden om Lucia N°03 te ervaren momenteel nog beperkt. In onder meer Duitsland, Oostenrijk, de UK, Australië en de VS ontstaan steeds meer plekken waar lichtreizen kunnen worden gemaakt.

Op Lichtreis.nl kun je ook de veelgestelde vragen lezen.

© Lichtreis.nl – Above The Radar. Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd!