Veelgestelde vragen over Lichtreis

In dit artikel worden de meest gestelde vragen over Lichtreis en Lucia N°03 beantwoord.

Wat is Lucia N°03? Waar is het voor en wat krijg je te zien? Wat zijn de effecten en voor wie is het? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel over Lucia N°03.

Is lichtreizen veilig?

Het ervaren van Lucia N°03 is veilig. Als onderdeel van de procedure wordt eerst een korte test gedaan van circa 2 minuten om intolerantie voor stroboscopen (veroorzaakt door psychologische aandoeningen zoals psychoses of angststoornissen, of door medische aandoeningen zoals aanleg voor epileptische toevallen), uit te sluiten. Pas hierna wordt gestart met de daadwerkelijke sessie. Tijdens de sessie kunnen de ogen op elk gewenst moment worden geopend, waarna je direct weer in je vertrouwde omgeving bent. De Light Attendant is te allen tijde aanwezig om zorg te dragen voor een positieve ervaring.

Kan ik mijn dag na een lichtreis gewoon vervolgen?

Ja. Vrijwel iedereen ervaart na de lichtreis een combinatie van ontspanning en alertheid. Een prima staat dus om auto te rijden en de (werk)dag te vervolgen.

Is lichtreizen verslavend?

Lucia N°03 is niet verslavend. Wel hebben veel personen die Lucia N°03 ervaren de behoefte de wereld waar Lucia N°03 toegang toe biedt, verder te onderzoeken. Negatieve lichamelijke (bij)effecten treden niet op. Lees hier meer over de effecten van Lucia N°03 of bekijk deze video.

Speelt de omgeving een rol?

Lucia N°03 kan het best worden ervaren in een rustige, deels of geheel verdonkerde ruimte en vanuit een comfortabele zit- of ligpositie. Het is van belang dat de persoon die Lucia N°03 gaat ervaren, zich op zijn of haar gemak voelt.

Speelt muziek een rol?

Muziek kan de ervaring van Lucia N°03 ondersteunen, daarom wordt bij lichtreizen altijd de mogelijkheid geboden een hoofdtelefoon op te zetten met muziek. Welke muziek de lichtreis het beste ondersteunt, is persoonlijk.

Speelt je eigen persoonlijkheid een rol?

De mate waarop iemand zich kan overgeven aan de (schoonheid van de) ervaring, heeft een belangrijke invloed op de ervaring zelf. Wanneer je geneigd bent sterk de controle te behouden, zal de ervaring over het algemeen minder intens zijn.

Speelt het gekozen programma een rol?

De intensiteit van het gekozen programma heeft veel invloed op de intensiteit van de lichtreis. Het meest milde programma geeft een voornamelijk ontspannende ervaring, terwijl het meest intense programma tot meer psychedelische ervaringen leidt. Voordat een daadwerkelijke sessie wordt gestart, worden in een korte preview programma's met verschillende intensiteiten gedemonstreerd. Hierna kiest de gebruiker de intensiteit die hij of zij wenst te ervaren in de langere sessie. Het programma kan ook tijdens de lichtreis worden aangepast. Lichtreizen dient altijd en voor iedereen een prettige ervaring te zijn.

Wie maakt de programma's?

De programma's voor Lucia N°03 worden voornamelijk ontwikkeld door de uitvinders dr. Engelbert Winkler en dr. Dirk Proeckl, en tevens door hiervoor getrainde ontwikkelaars. Via een online platform delen de ontwikkelaars hun programma's en ervaringen.

Hoe lang duurt een sessie?

Sessies duren gemiddeld 20 tot 40 minuten. Natuurlijk zijn ook langere sessies mogelijk, zo zijn testen gedaan met sessies van 3 uur en zelfs van 6 tot 8 uur, maar kortere sessies zijn over het algemeen beter om mee om te gaan.

Waar staat de naam Lucia N°03 voor?

Lucia ('brenger van het licht') is de naam die de uitvinders dr. Engelbert Winkler en dr. Dirk Proeckl aan de lamp hebben gegeven. Lucia N°03 is officieel de derde versie van de lamp. De eerste versie, een omgebouwde espressomachine, produceerde alleen constant licht. Lucia N°02 was gebouwd op dezelfde principes als Lucia N°03, maar was te groot en te langzaam om in productie te nemen. Lucia N°03 is de eerste versie die daadwerkelijk in productie is.

Hoe wordt Lucia verder ontwikkeld?

Het ligt niet in de planning Lucia N°04 te ontwikkelen. Qua hardware doet Lucia N°03 namelijk exact wat de uitvinders beoogden. Wel wordt zeer actief gewerkt aan de softwarekant, het ontwikkelen en testen van de programma's voor Lucia. Ook wordt onderzoek gedaan naar het creëren van de optimale setting en naar combinaties met ademhalingstechnieken, gesynchroniseerd geluid en meer mogelijkheden waarbij ook andere zintuigen betrokken worden. Tevens wordt onderzoek gedaan naar de effecten van lichtreis-sessies met meerdere personen tegelijk.

Is Lucia N°03 met prijzen bekroond?

Lucia N°03 is de afgelopen jaren op enkele innovatiebeurzen gepresenteerd. Dit heeft geresulteerd in een aantal awards:

  • Gouden medaille - IENA Nürnberg 2011 (grootste beurs voor uitvindingen in Duitsland)
  • Gouden medaille - International Invention Fair of the Middle East (IIFME) in Koeweit (één van de grootste innovatiebeurzen in het Midden-Oosten)
  • Bronzen medaille - 38th International Exhibition of Inventions of Geneva

Op welke conferenties in Nederland was Lucia N°03 aanwezig?

  • Science and non-duality (SAND) in Doorn (29 mei t/m 3 juni 2012)
  • Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research (ICPR) in Amsterdam (6 en 7 oktober 2012)

Welk effect heeft Lucia N°03 op blinden en visueel gehandicapten?

Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Diverse opmerkelijke ervaringen zijn al gerapporteerd. Zodra meer bekend is, voegen we dit toe aan deze pagina.

Kan ik tijdens een lichtreis een bril of lenzen dragen?

Het dragen van een bril of lenzen tijdens een lichtreis is niet noodzakelijk, de ogen blijven immers gesloten. Breng in het geval van lenzen voor het gemak een lenzendoosje mee.

Kan ik Lucia N°03 kopen?

Het is mogelijk Lucia N°03 zelf aan te schaffen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Waarom zijn de kosten van Lucia N°03 €18.000?

De lampen worden met de hand gemaakt. Daarnaast zijn vele zaken in de prijs inbegrepen, zoals de computer, de software (incl. updates), de training, documentatie, onderhoudskosten en de continue support bij het gebruik van de lamp.

Hoeveel Lucia's zijn momenteel in omloop?

Het bedrijf dat de verkoop van Lucia N°03 verzorgt, is gestart in 2009. Momenteel zijn ongeveer 80 lampen, verspreid over de hele wereld, in omloop. De vraag naar Lucia N°03's neemt logischerwijs snel toe.

© Lichtreis.nl – Above The Radar. Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd!