Verslag Eerste Lichtreis Evenement (22-09-13)

Begin 2013 maakten we met de Oostenrijkse uitvinders van Lucia N3, dr. Engelbert Winkler en dr. Dirk Proeckl de afspraak op zondag 22 september 2013 het eerste lichtreis evenement in Nederland te organiseren. Ons gemeenschappelijk doel was uit te vinden of de behoefte om lichtreizen te maken in Nederland aanwezig is. Lees hier het volledige verslag van het eerste Lichtreis Evenement...

In het kort: wat vooraf ging

Eind januari 2013 ontmoette ik in Engeland de Oostenrijkse uitvinders van Lucia N°03. Na een korte demosessie raakte ik overtuigd dat het licht naar Nederland moest komen. Twee afspraken in Amsterdam, enkele langere lichtreizen, diverse Skypesessies en voorbereidingen later, begon het evenement vorm te krijgen...

De locatie

Met Tjitske, een dierbare vriendin, zat ik in haar bedrijfspand te brainstormen over geschikte locaties voor ons evenement. Plots vroeg zij zich hardop af: "Nou, waarom doen jullie het eigenlijk niet gewoon hier?" Ik had hier nog helemaal niet aan gedacht maar vond het een super idee. Twee weken voor het evenement zaten we weer achter in de tuin van de locatie, die inmiddels was veranderd in een natuurlandschap met wilde planten van anderhalve meter hoog. De vraag was nu, waar gaan we de twee Lucia N°03's plaatsen? Weer had Tjitske een verrassing. “Ik ken iemand die op zoek is naar een plek voor haar Mongoolse Ger, om te stallen voor de herfst en winterperiode. Misschien dat hij hier wel past...”

De Ger, beter bekend als Yurt of Joert, bleek na grondig opmeten exact te passen. Ook het krappe schema waarin de Yurt van A naar B moest worden geplaatst liet geen enkele ruimte voor tegenslag. Het was een race tegen de klok. Na het demonteren van de Yurt en het egaliseren van de grond, zaten we op de woensdagavond voor het evenement voor het laatst achter in de tuin. Met een tevreden gevoel concludeerden we gezamenlijk: wat een fantastische setting wordt dit. Drie dagen later op de zaterdag voor ons evenement stond de compleet ingerichte Ger klaar, precies op tijd!

De gastenlijst

Om een veelzijdig evenement te creëren besloten we de dag in drie delen te splitsen. Het eerste dagdeel wilden we benutten om tien genodigden met verschillende achtergronden kennis te laten maken met Lucia N°03. Zo ontvingen we onder andere gasten die zich bezig houden met kunst, therapie, levensenergie, sound design, filosofie en onderzoek naar psychedelica.

Voor het tweede dagdeel van ons evenement nodigden we geïnteresseerden uit aan te geven waarom juist zij specifiek interesse hadden om het licht te ervaren. De hoeveelheid inzendingen gaf een nog beter beeld van de aantrekkingskracht van het licht. Uit het grote aantal prachtige inzendingen hebben we meerdere kandidaten geselecteerd. Omdat we veel meer aanvragen binnen kregen dan dat plekken beschikbaar waren, moesten helaas mensen op de wachtlijst worden geplaatst.

In samenspraak met de Oostenrijkse uitvinders hadden we besloten ook een avonddeel aan de programmering toe te voegen. Ook hiervoor was de belangstelling groot. Een aantal mensen uit Engeland, die tijdens een demonstratie op het Arthur Finday College in Stansted een Lucia N°03 demo van enkele minuten hadden ondergaan, boekten hiervoor zelfs speciaal een ticket naar Nederland. Ook in dit opzicht bleek de aantrekkingskracht van het licht onbegrensd. Wat was het een bijzonder gezicht de Ger in het donker te zien oplichten door de twee Lucia N°03 lampen.

Het evenement

Slechts enkele dagen voor het evenement ontdekten we dat op 22 september 2013 de herfstequinox plaats vond. Dit gegeven in combinatie met de Ger en de twee Lucia N°03's, maakten dat we een bijzondere dag met een hoog energieniveau tegemoet gingen. Dr. Engelbert Winkler hoorde pas de dag van tevoren dat de sessies in de Ger gingen plaatsvinden en hij vertelde het volgende. De laatste maanden had hij enkele Lucia-sessies geprogrammeerd op basis van de gulden snede en de Fibonnaci-reeks, die prachtige, intense lichtreissessies kunnen faciliteren. Dr. Winkler: “I had the chance to peak into the light and there's something really intense going on in the Yurt”.

Elke sessie werd begeleid door de Oostenrijkse doctoren, wat mijn inziens positief heeft bijgedragen aan het creëren van de juiste setting en mindset van alle lichtreizigers. Wie vragen wilde stellen stelde vragen. Wie wilde nagenieten kon nagenieten. Wie wilde napraten kon napraten. Over kleuren, over vormen, over beelden van uiterste schoonheid. Over momenten van bezinning, momenten van herkenning, momenten van verwondering en momenten van besef.

Lichtreis Evenement in beeld

© Lichtreis.nl – Above The Radar. Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd!